Tina

23 år fra Namsos

I am an ocean, I am the sea,
There is a world inside of me.

"La de gamle settes i fengsel og de kriminelle på pleiehjem"

Skrevet den 26.12.2011 kl.22:18 i kategorien hverdag - 11

Leste en artikkel på vg.no i går om en omsorgsbolig som ikke hadde fått julemat på julaften. Dette er jo selvsagt veldig trist, men jeg synes at det kommer alt for mye kritikk om dette. Mange sier at "ingen bryr seg om de eldre", men dette har kunne skjedd hvor som helst! Det er ikke slik at noen kidnappet maten slik at menneskene ikke skulle få en fin jul! Det var bare uheldig at dette skjedde på omsorgsboligen.

Det jeg egentlig ville skrive om er en "kjedemelding" som går når noe sånt skjer. Den lyder som dette:

La de gamle settes i fengsell og de kriminelle settes på pleiehjem! De gamle vil da få varm mat, tilgang på bad, hobbyer og gåtur. Ingen vil rane dem og de får penger isteden for å betale for seg. De kriminelle vil få kald mat, ingen penger, være helt alene bli slukket lyset for klokka 20.00 å få dusje 1 gang i uka. (kopier og se hvor langt denne går).

 

Jeg blir helt målløs. Den som har skrevet dette har tydelig vis aldri vert på et pleiehjem, for dette er helt feil. Jeg har jobbet på bo- og service senter og jobber i dag på sykehjem.

 

"De gamle vil da få varm mat"

På sykehjemmet varmes maten og serveres rett etterpå. Om maten blir kald før beboeren får den varmes den selvsagt om igjen.

"tilgang på bad"

På alle rom er det bad, så er ikke noe vits i å skrive mer om dette.

"Hobbyer"

På sykehjemmet har de en aktivitetsstue som er åpen hver dag (uten helgene). Der samles de og får servert kaffe og noe å bite i. De strikker, maler, lager diverse ting og prater med hverandre.

"gåtur"

Dere må tenke på at de på pleiehjem er gamle og syke. Ikke mange er i stand til gåturer, men de som er det får tilbudet på både innendørs og utendørs gåturer. Såklart avhengi om vi har tid.

"ingen vil rane dem"

De på peiehjem blir vel like mye ranet som alle andre. Altså ingen dageligdags ting. Dette var bare så usakelig skrevet at jeg ikke vil bruke tid på å si mer om det.

"De får penger i stedet for å betale for seg"

De får pensjon og må betale for opphold, akkurat som alle andre mennesker.

"Være helt alene"

De bor på et pleiehjem med mange andre beboere, samt pleiere. Usakelig. Hvor mye besøk de får er helt opp til pårørende, ikke arbeiderne.

"Bli slukket lyse for klokka 20.00"

Beboerene legger seg når de vil, men de aller fleste blir fort trette og slitne og vil legge seg tidlig. De som vil sitte opp lenge får selvsakt det.

"dusje 1 gang i uka"

Igjen, tenk på at de er gamle og syke. Dusjing er slitsomt og de aller fleste vil ikke dusje mer en 1 gang i uka. Om noen vil dusje fler ganger får de selvsakt det så lenge vi har tid til det.

 

Håper dere som har sendt denne kjedemeldningen tenker dere litt om. Kansje man bør sjekke litt fakta før man påstår noe! Og om dere mener at eldreomsorgen er så fryktelig kan dere selv utdanne dere og gjøre noe med det i stedet for å sitte ved tastaturet å klage. Jeg må innrømme at det mangler både bemanning og plasser, men dere får faen meg ikke sitte der å klage viss dere ikke har prøvd å gjøre noe med det!

 

Håper dere leser innlegget selv om det ble litt langt. Vil også si at det jeg har skrevet har jeg opplevd selv på plassene jeg har arbeidet. Så om du har opplevd noe annet på andre plasser, nekter eg ikke på det.
Skriv en ny kommentar
11 kommentarer


Carina

26.12.2011 kl.22:24

Tror jeg har funnet ut hva jeg skal utdanne meg til, jeg o.o

replica

26.12.2011 kl.22:26

Carina: Har du? :3 Glad jeg kunne hjelpe ;)

Danny

26.12.2011 kl.22:27

Artig hvordan det sitatet er skrevet på gebrokken norsk, nesten så en sku' tru at det er skrevet av en av våre nye landsmenn. :P :)

replica

26.12.2011 kl.22:32

Danny: Noen av skrivefeilene er mine!! *rette opp*

ida

26.12.2011 kl.22:32

jeg jobber på et gamlehjem, og VET at det der er feil. Alle trives kjempegodt på min avdeling hvertfall, men det finnes mest sannsynlig andre steder der beboerne ikke blir behandlet så godt som ønskelig.

replica

26.12.2011 kl.22:33

idawammer: Bra det er fler som vet at dette er feil!

Danny

26.12.2011 kl.22:34

Oisann! Hehe, ja ja. Kanskje T9 burde vært noe for blogg.no. (nei) Men bra innlegg, jeg er helt enig i synspunktene:)

replica

26.12.2011 kl.22:37

Danny: Var bare to skrivefeil å rette opp i da *litt flau*.

Bra du likte innlegget! :3

Lisa -unchangeable

27.12.2011 kl.02:37

tror personen bak den kjedemeldingen rett og slett satte saken litt på spissen :) men du har noen gode poeng :) ha en fortsatt fin jul!

lenamon

27.12.2011 kl.12:05

Jeg har dessverre jobbet under uverdige forhold på sykehjem, der beboere verken fikk bestemme når de skulle stå opp,legge seg eller gå på do. De fleste tilbrakte lange, ensomme timer alene på rommet og det var ikke rom for å holde de med selskap så fremt de ikke var døende. Jeg synes det gjorde så vondt å jobbe på sykehjem at jeg ikke orket mer.

replica

27.12.2011 kl.13:08

lenamon: Jeg vet at de ikke alltid får bestemme selv når de får stå opp. Dette er vel fordi det er over 20 beboere og 5-6 pleiere, så alle kan ikke få stell akkurat når de vil. Når det gjelder doturene har jeg aldri opplevd at noen har sakt "nei nå får du ikke på do". Det er heller det at de ikke er i stand til å kjenne når de må på do og å si i fra, og det gjør det komplisert. Om du har opplevd noe annet sier jeg deg ikke i mot!

Jeg er enig i at det er svært ensomt på et pleiehjem. Men det skyldes ikke pleierne, men tilstanden de er i.

Synes også det er tungt å jobbe på sykehjem, men noen må ta jobben!

hits